Blogtip: Blog over dingen waar je dankbaar voor bent - Katleen Van Landschoot

Blogtip: Blog over dingen waar je dankbaar voor bent

Bloggen doe je om te groeien. Je kunt er je business mee laten groeien maar je groeit er vooral ook zelf door. Dat heb je soms zelf niet in de gaten. Daarom is het een goed idee om je groeimomenten te verzamelen. Zo zie jij beter welke weg jij hebt afgelegd. Als je je groei bovendien deelt in een blogartikel, dan kun je er je volgers mee inspireren. Maak bijvoorbeeld een dankbaarheidsblog.

Als je al regelmatig van je laat horen via blogartikels, dan heb je het al ondervonden. Door blogartikels te maken kijk je anders naar dingen, met meer aandacht. Je luistert ook beter naar mensen want elke ontmoeting kan bloginspiratie zijn. Hoe meer je die ervaringen verweeft in je zakelijke blogartikels, des te persoonlijker en authentieker worden je blogs.

Met elk blogartikel dat je schrijft maken je lezers niet alleen kennis met wat jij allemaal kent, kunt en weet maar ook met jou. Zo bouw je connectie op en inspireer je je publiek. Mensen zijn ook nieuwsgierig.

Je hoeft niet altijd puur zakelijk te bloggen. Als ondernemer, trainer of coach kun je ook bloggen over wat je meemaakt, wat je raakt, welke inzichten je hebt gekregen of waar je dankbaar voor bent. Je volgers leren je zo op een andere manier kennen en waarderen door zo’n ‘feel good’ blog tussendoor.

Om je te inspireren geef ik hierbij het goede voorbeeld.

Hieronder deel ik zaken waar ik dankbaar voor ben. Meerdere keren per week zal ik dit blogartikel aanvullen met nieuwe dingen waar ik blij en dankbaar voor ben. Dit is dus een groei-blog. Kom gerust regelmatig terug om te kijken waarvoor ik dankbaar ben.

Jij kunt dit ook doen om jouw volgers te enthousiasmeren.

Voor deze dingen ben ik dankbaar:

– Het is volop aardbeienseizoen. Ik heb zes bakjes aardbeien rechtstreeks van het veld (van die goeie dus) naar oma gebracht. Zij heeft er tien potjes confituur van gemaakt voor ons. Zo lekker. Daar ben ik dankbaar voor.

– Op YouTube heb ik een kanaal gevonden vol rustgevende muziek die me helpt om me beter te concentreren als ik schrijf. Ik word er helemaal blij van. En het helpt me om meer gefocust te werken en meer gedaan te krijgen. Daar ben ik dankbaar voor.

– Ik heb een presentatie gehouden voor de leden van BNI Ieper over het belang van copywriting en bloggen. Dat heb ik gedaan via een quiz. Achteraf kreeg ik van de aanwezigen complimentjes dat het tof was. Voor die complimentjes ben ik dankbaar.

– Zojuist is er een honingbij door het raam naar binnen gevlogen. Ik heb die verdwaalde zoemer voorzichtig terug buiten gezet. Haar pootjes hingen vol nectar. Binnenkort kan ik dus weer verse lindehoning halen bij de imker hier in de buurt. Daar ben ik dankbaar voor.

– Op LinkedIn hebben negen mensen positief gereageerd op mijn vraag naar meelezers voor mijn aankomende boek ‘Stop met staren. Start met bloggen’. Voor hun enthousiasme ben ik dankbaar.

– Zomaar drie spontane inschrijvingen voor mijn nieuwe webinar zonder te adverteren. Mensen vinden mij online en daar ben ik blij om.

– In een vroegere handtas van mij vond ik een briefje van tien euro. Ik heb er mij een bellenplant (fuhsia) mee gekocht bij onze plaatselijke bloemenkweker. Van mijn wit-roze fushia zal ik nu de hele zomer kunnen genieten en wie weet zelfs nog volgende zomer ook. #dankbaar

– Een lange wandeling gemaakt met onze hond Deus in de regen. Deus keek heel verwonderd naar een overstekende slak en – toen het opgehouden was met regenen – naar een blauwe libelle op de bloeiende vlierbloesem. De struik rook heerlijk. Het herinnerde me eraan dat kleine gelukjes altijd aanwezig zijn. Je moet er alleen oog voor hebben.

– Ik heb de header van mijn homepagina aangepast. En woepwoep: ik zie meteen een positieve stijging in de bezoekersaantallen van mijn website. Copywriting is geen exacte wetenschap. Het is testen, evalueren, bijsturen en vervolgens aangenaam verrast worden.

– Afgelopen week was ik bij het Devoted event van Eelco de Boer en Dolly Heuveling Van Beek. Ik heb er nieuwe mensen leren kennen, ben er oude bekenden tegengekomen – zoals mijn businessbuddy Chantal Hagedoorn – en heb energie getankt. Voor die contacten en inzichten ben ik dankbaar.

– Zonder te adverteren vinden mensen de weg naar mijn nagelnieuwe Masterclass Magnetische Marketing en kopen ze deze training. Daar ben ik dankbaar voor én enthousiast om de verkooppagina voor de training af te maken.

– Ik heb mijn profielfoto laten beoordelen op Photofeeler. En mensen vinden me betrouwbaar en ‘likeable’. Iemand zei: “Great smile!” Kijk, daar word ik blij van.

– Toffe momenten gehad tijdens de fotoshoot met Wijnand Geuze. Dus binnenkort heb ik weer een hele lading mooie foto’s om nog meer blogs te kunnen maken.

– Ik ben aan het experimenteren met Pinterest. Dat werkt verrassend goed. Ik heb nog geen 100 volgers maar wel al een pin die 241 keer is bekeken in enkele dagen tijd. Ik voel potentie.

– Dat de examenperiode er zo goed als op zit en dat de puberstress nu snel weer gaat liggen: daar ben ik dankbaar voor.

– Er is gezinsuitbreiding in onze tuin. Dikke Duif’ zoals ze hier heet heeft een nest gemaakt in onze notelaar. Zojuist is Daan – de grootste ‘man’ in ons gezin – op zijn tippen gaan staan en heeft hij en met zijn gsm heel hoog een foto gemaakt van het nest. Dikke Duif is mama geworden van een vierling.  

MAAK JE EIGEN BLOGS EN BERICHTEN MAGNETISCH

Ontdek 25 powerwoorden + voorbeelden in deze masterclass

Als copywriter heb ik al honderden ondernemers geholpen aan nieuwe klanten door  artikels voor en over hen te schrijven. Daarbij heb ik ontdekt dat er 5 stappen en 25 woorden zijn die cruciaal zijn om de aandacht krijgen – vooral als je wilt bloggen voor je business. 
Mijn beste adviezen, bewezen aanpak en praktische voorbeelden deel ik in deze praktische masterclass. Speciaal voor ondernemers, coaches en trainers zoals jij.

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • blogtechnieken
  • copywriting
  • leren bloggen
  • marketing
  • Overig
  • sociale media
komkommertijd
5 veel voorkomende problemen van ondernemers in de zomer (en hoe je daar een mouw aan past)

Spoiler alert: met content los je problemen op van je klanten. In dit blogartikel bekijken we 5 problemen waarmee veel ondernemers te maken hebben tijdens de zomer en met welk soort content je dat oplost. Nee, ik beloof je geen geheime methode die je zakken …

elleboogje met Maarten en Vanessa
“Ja, maar mijn business is anders…”

Vorige week was ik op een event over online marketing. En zoals dat gaat op events: je komt daar mensen tegen die je nog nooit eerder hebt gezien. Je weet niet wie ze zijn en wat ze doen tot op het moment dat je met …

websitescan
Krijg je niet genoeg klanten via je website? Doe de websitescan

De beste plaats om je blogs te publiceren? Je website. Maar misschien ben je niet zo tevreden over je huidige website. Misschien wil je jouw website wel volledig omgooien omdat er nu weinig tot niets uitkomt en stel je daarom bloggen uit. Dan heb ik …

workshop 29-8-17 (81)
Wat als je bloggen lastig vindt?

Laten we het niet moeilijker maken dan het is: bloggen is een chic woord voor artikels schrijven. Die artikels plaats je op je website. Zakelijk bloggen is gestructureerde en verhelderende artikels schrijven over en voor je business. Als je nu denkt: “Bah, opstellen schrijven dus”, …

Goed voornemen: zakelijk bloggen
Zo maak je je goede voornemen om zakelijk te bloggen wél waar

Het begin van het nieuwe jaar is dé periode van nieuwe kansen en mogelijkheden. Niet alleen privé kun je goede voornemens maken maar ook voor je business. Nu is het perfecte moment om een frisse wind te laten waaien en te doen wat al lang …

Geld verdienen met marketing
Het alternatief voor inspelen op speciale marketingdagen

Black Friday, sinterklaas, kerst, oud en nieuw… 🥂 Weet jij wat ze gemeen hebben? Wel, het zijn aanleidingen voor mensen om geld uit te geven. En voor bedrijven om keihard hun aanbiedingen te promoten. 🛒 Maar wat als je niet houdt van opdringerige marketing maar …

online blogtraining
Bloggen is misschien wel een verspilling van je tijd en energie

Stel je voor: een journalist belt je op. In je favoriete krant is een volledige pagina vrijgekomen in de editie van morgen. Als je wil komt op die pagina een stuk over jouw bedrijf of project. Helemaal gratis. Wat zou je doen? Zou je zeggen: …

webinar over bloggen
Hoe zit het met je voornemen om te bloggen?

Stond ‘bloggen’ op je to do-lijst voor 2022? Is het er al van gekomen? Of ben je aan het twijfelen geslagen? Je bent niet de enige. Veel ondernemers vragen zich af of bloggen wel de moeite waard is. Of ze niet beter hun energie kunnen …

enthousiaste bloggende ondernemers
Waarom blogt de ene wél en de andere niet na een training?

Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst mijn training Bloggen Als De Beste gaf focuste ik vooral op de tips en de praktische kant van het bloggen. Want het is belangrijk dat je weet hoe je moet bloggen. Dus ik gaf templates voor goede …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Katleen Van Landschoot draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders