Bloggen is misschien wel een verspilling van je tijd en energie - Katleen Van Landschoot

Bloggen is misschien wel een verspilling van je tijd en energie

Stel je voor: een journalist belt je op. In je favoriete krant is een volledige pagina vrijgekomen in de editie van morgen. Als je wil komt op die pagina een stuk over jouw bedrijf of project. Helemaal gratis.

Wat zou je doen?

Zou je zeggen:

💬 “Goh, tof maar ik heb niet zoveel goesting om iets te vertellen.”

👁‍🗨 “Ik zie het niet zitten dat mensen me nadien allemaal aanspreken.”

🤍 “Voor mijn gevoel bel je beter mijn concurrent op. Die is echt goed en verdient het absoluut”.

Nee toch?

Je zou wellicht deze opportuniteit met beide handen grijpen.

 

Andere vraag:


Is een journalist de enige mogelijkheid om aandacht te krijgen van veel mensen?

Natuurlijk niet.

Je kan perfect zelf zorgen voor een stuk waardoor mensen je leren kennen, vertrouwen en interesse krijgen in wat je doet.

Waarom grijp je die kans dan niet met beide handen om bijvoorbeeld van je website een klantenmagneet te maken?

Want het kan. Als je blogt.

Bloggen is zelf artikels maken zodat je zichtbaar wordt bij de mensen die jij wilt bereiken. Je kan het doen op je website of bijvoorbeeld hier op LinkedIn, zoals het artikel dat je nu leest.

Ja, het klopt: bloggen is niet voor iedere ondernemer een goed idee.

Bloggen kan een verspilling van tijd en energie zijn.

Het is niet voor iedereen.

❌Bloggen is niet voor de FOMO-ondernemer
Ben je soms bang dat je kansen of opportuniteiten mist? Heb je last van FOMO (Fear Of Missing Out)? Dan ben je niet de enige. Want op vlak van zichtbaar zijn en nieuwe klanten aantrekken is er heel veel mogelijk. Het probleem is dat je niet alles kunt doen. Er zitten maar 24 uur in een dag. Je mist dus altijd iets. Je kunt wel proberen en allerlei strategieën naast elkaar uitproberen maar dan doe je niets echt goed. En dan haal je niet het resultaat dat je zou kunnen halen als je in één iets ‘all-in’ zou gaan.

Bloggen is een langetermijnstrategie. Het is niet iets dat je één keer uitprobeert. Hoe meer blogs, des te beter bloggen voor je werkt. En vooral: bloggen is een vaardigheid. Slim en strategisch bloggen doe je niet zomaar. Het goede nieuws is dat je het kunt leren. Maar dan moet je het wel een eerlijke kans geven.

 

❌Bloggen is niet voor de afwachtende ondernemer

Je kan de kat uit de boom kijken. Wachten op inspiratie. Of wachten tot je er volledig klaar voor bent. Misschien wachten op het perfecte moment. Alleen mis je dan wel ondertussen kansen om meer mensen te bereiken en te helpen. De tijd die je wacht komt nooit meer terug.

Het maakt niet uit of je voelt dat je nog beter kunt. De realiteit is dat je als ondernemer voortdurend beter wordt. Elke dag opnieuw: omdat je dingen meemaakt, ervaart en inzichten krijgt. Je kunt dus nu al mensen helpen met wie je bent en wat je doet.

Maar dan moet je wel stoppen met uitstellen. Niet langer blijven wachten. Begin vandaag al. Je kunt vandaag al stappen zetten. Ben je niet zeker wat je exact moet doen? Volg dan je hart. Maar wacht niet. Succes is voor ondernemers die de zaken in handen nemen.

 

❌Bloggen is niet voor de ondernemer die niet graag iets nieuws probeert

Veel ondernemers zijn hun zaak gestart omdat ze de zaken anders willen aanpakken. Omdat ze vrij willen zijn. Om ‘hun ding’ te kunnen doen. Bij mij was dat zeker zo. Nieuwe dingen uitproberen, zaken testen, een eigen draai geven aan bewezen methodes…: ik hou ervan. En ja, soms mislukt er iets. En soms krijg ik kritiek. Ik heb geleerd dat dat erbij hoort.

Als je niet graag kritiek krijgt, niet graag iets anders uitprobeert en het liefst inzet op veiligheid, dan is bloggen wellicht niets voor jou. Want als je blogt op een boeiende manier, dan word je zichtbaar en vinden mensen jou. En dan zullen ze daar wellicht iets van vinden. Wil je dat niet, dan blijf je beter aan veilige marketing doen zoals vertrouwen op veel mond-aan-mondreclame. Ook dat kan super werken en een stroom van klanten opleveren. De vraag is: is dat bij jou al zo?

 

❌Bloggen is niet voor de peinzende ondernemer


Nadenken en plannen waar je naartoe wil is slim als ondernemer. Zeker in uitdagende tijden moet je niet als een kip zonder kop rondrennen.

Anderzijds zijn er mensen die blijven steken in het denken. Ze spenderen heel veel tijd aan dromen en denken over alle mogelijkheden. Dat kan gaan van wat ze willen doen in de verre toekomst maar ook bijvoorbeeld hoe ze het volgende uur nu eens zouden kunnen invullen. Ze verspillen veel tijd aan denken hoe en wanneer ze iets zouden doen in plaats van het echt te doen.

Slimme ondernemers weten: actie zorgt voor beweging. En daar is niet veel voor nodig. Soms is één inzicht al voldoende om het vuur aan te wakkeren en in actie te komen. Bij jij vooral een denker of een doener?


❌Bloggen is niet voor de discussiërende ondernemer


Als ondernemer kun je nooit voor iedereen goed doen of iedereen wild enthousiast maken voor je project of je aanbod. Zeker als je goed bent in je vak en een mooie missie hebt, kan dat frustrerend zijn. Vanuit een Robin Hood-instelling kun je dan proberen om mensen te overtuigen dat jouw visie en aanbod écht wel de beste keuze is.

Online kan dat heel gemakkelijk.

Bijvoorbeeld door in allerlei groepen op sociale media je ideeën te posten, in gesprek te gaan met andere groepsleden of door instinctief de discussie aan te gaan met wildvreemden die op dat moment online zijn. Dat vraagt veel energie. En tijd. Logisch dat je dan geen fut of tijd meer hebt om blogs te maken – zelfs al blijven die wel altijd voor je werken op je website.

 

✅Ik ben benieuwd: herken jij je in één van deze types ondernemers?

Ben jij een afwachtende, peinzende of discussiërende ondernemer?
Of ben je een FOMO-ondernemer of een ondernemer die het liefst alles bij het oude laat?

Of sta je wel open voor een groeiaanpak? Een beproefde zakelijke strategie die leidt tot meer resultaat, meer bereik, meer impact en voldoening?

Want indien dat het geval is, dan ben je van harte welkom op mijn gratis online training.

Daarin vertel ik je hoe je meer aandacht krijgt van de juiste mensen en geïnteresseerde websitebezoekers aantrekt door winnende blogs te maken.

💨Krijg de aandacht die je verdient. Meld je aan voor de online training via https://blogtraining.deschrijfcoach.be/

MAAK JE EIGEN BLOGS EN BERICHTEN MAGNETISCH

Ontdek 25 powerwoorden + voorbeelden in deze masterclass

Als copywriter heb ik al honderden ondernemers geholpen aan nieuwe klanten door  artikels voor en over hen te schrijven. Daarbij heb ik ontdekt dat er 5 stappen en 25 woorden zijn die cruciaal zijn om de aandacht krijgen – vooral als je wilt bloggen voor je business. 
Mijn beste adviezen, bewezen aanpak en praktische voorbeelden deel ik in deze praktische masterclass. Speciaal voor ondernemers, coaches en trainers zoals jij.

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • blogtechnieken
  • copywriting
  • leren bloggen
  • marketing
  • Overig
  • sociale media
komkommertijd
5 veel voorkomende problemen van ondernemers in de zomer (en hoe je daar een mouw aan past)

Spoiler alert: met content los je problemen op van je klanten. In dit blogartikel bekijken we 5 problemen waarmee veel ondernemers te maken hebben tijdens de zomer en met welk soort content je dat oplost. Nee, ik beloof je geen geheime methode die je zakken …

elleboogje met Maarten en Vanessa
“Ja, maar mijn business is anders…”

Vorige week was ik op een event over online marketing. En zoals dat gaat op events: je komt daar mensen tegen die je nog nooit eerder hebt gezien. Je weet niet wie ze zijn en wat ze doen tot op het moment dat je met …

websitescan
Krijg je niet genoeg klanten via je website? Doe de websitescan

De beste plaats om je blogs te publiceren? Je website. Maar misschien ben je niet zo tevreden over je huidige website. Misschien wil je jouw website wel volledig omgooien omdat er nu weinig tot niets uitkomt en stel je daarom bloggen uit. Dan heb ik …

workshop 29-8-17 (81)
Wat als je bloggen lastig vindt?

Laten we het niet moeilijker maken dan het is: bloggen is een chic woord voor artikels schrijven. Die artikels plaats je op je website. Zakelijk bloggen is gestructureerde en verhelderende artikels schrijven over en voor je business. Als je nu denkt: “Bah, opstellen schrijven dus”, …

Goed voornemen: zakelijk bloggen
Zo maak je je goede voornemen om zakelijk te bloggen wél waar

Het begin van het nieuwe jaar is dé periode van nieuwe kansen en mogelijkheden. Niet alleen privé kun je goede voornemens maken maar ook voor je business. Nu is het perfecte moment om een frisse wind te laten waaien en te doen wat al lang …

Geld verdienen met marketing
Het alternatief voor inspelen op speciale marketingdagen

Black Friday, sinterklaas, kerst, oud en nieuw… 🥂 Weet jij wat ze gemeen hebben? Wel, het zijn aanleidingen voor mensen om geld uit te geven. En voor bedrijven om keihard hun aanbiedingen te promoten. 🛒 Maar wat als je niet houdt van opdringerige marketing maar …

webinar over bloggen
Hoe zit het met je voornemen om te bloggen?

Stond ‘bloggen’ op je to do-lijst voor 2022? Is het er al van gekomen? Of ben je aan het twijfelen geslagen? Je bent niet de enige. Veel ondernemers vragen zich af of bloggen wel de moeite waard is. Of ze niet beter hun energie kunnen …

enthousiaste bloggende ondernemers
Waarom blogt de ene wél en de andere niet na een training?

Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst mijn training Bloggen Als De Beste gaf focuste ik vooral op de tips en de praktische kant van het bloggen. Want het is belangrijk dat je weet hoe je moet bloggen. Dus ik gaf templates voor goede …

klanten helpen
“Zitten ‘ze’ eigenlijk wel op mij te wachten?”

Het is een veelgestelde vraag van ondernemende mensen die overwegen om te bloggen: “Zit er wel iemand op mij te wachten?” Of, de variant daarvan: “Wie ben ik nu om blogartikels te schrijven? Ik ben toch helemaal niet zo speciaal? Zal bloggen wel werken voor …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Katleen Van Landschoot draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders