Wat zijn de beste marketingblogs voor 2021?

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Dagelijks lees ik blogartikelen over marketing om op de hoogte te blijven van trends en (nieuwe) toepassingen van aloude marketingtechnieken die hun waarde vele malen hebben bewezen. Die tips en inzichten deel ik graag met mijn volgers en klanten. Maar met de vele honderden blogs van marketeers is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke de interessantste zijn. Dit zijn mijn tien persoonlijke favorieten.

Hubspot

HubSpot biedt CRM-oplossingen aan maar op het aparte blogplatform vind je artikels over marketing, verkoop en content waarmee je klanten aantrekt. Met 4,5 miljoen maandelijkse bezoekers is dit een blog die je niet links mag laten liggen als je serieus aan de slag wil met (online) marketing.

CoSchedule

“The Go-To Blog for Marketing”: zo omschrijft CoSchedule haar eigen blog. CoSchedule staat bekend om zijn contentplanningssysteem en de marketingtools voor meer overzicht, focus en productiviteit. Op dit blogplatform komen onderwerpen aan bod zoals: content marketing, sociale media, e-mailmarketing maar ook bijvoorbeeld projectbeheer en workflow management.

Neil Patel

Deze ondernemer, marketeer, auteur, influencer blogt zowat elke dag over marketing – vooral over SEO. Hij deelt wat hij heeft geleerd, welke strategieën hij heeft uitgeprobeerd, wat werkt en waarom. De blogartikelen van Neil Patel zijn grondig uitgewerkt. In zijn blogrubriek vind je ook podcasts over online marketing.

CopyBlogger

Deze blog is sinds het ontstaan in januari 2006 uitgegroeid tot een van de grootste op vlak van copywriting en content marketing. Hier vind je volop inzichten, tips en manieren om content te maken die gericht is op je publiek om zo je bedrijfsdoelen te behalen. Let op: de blogs zijn verslavend interessant.

Drayton Bird

Drayton Bird is een levende legende als het aankomt op direct marketing. Zijn boeken zijn aanbevolen lectuur voor iedereen die ‘iets’ met marketing wil doen. Ook in zijn blogs vind je waardevolle inzichten die je direct kunt toepassen. Tegenwoordig schrijft Bird minder maar ook de medewerkers onder Drayton Bird Associates brengen veel goede content op deze blog.

Digital Marketer

Ryan Deiss en zijn team rond Digital Marketer delen in hun blogartikels templates, swipe files en tips rond alles wat te maken heeft met digitale marketing. Van manieren om meer kliks te krijgen met Google AdWords, hoe je leads genereert met Facebook, de beste e-mailonderwerpregels tot zelfs een overzicht van marketingdames om in het oog te houden.

Psychotactics

Sean D’Souza neemt de werking van ons brein als uitgangspunt voor zijn blogartikelen over marketing. Deze Nieuw-Zeelander is een echte schrijffontein van blogs. Ze lezen vlot, zijn herkenbaar en interessant. Zijn cartoons vatten de kerninzichten iedere keer samen.

Big Brand System

Pamela Wilson schrijft blogs met advies voor iedereen met een online business. Ze heeft haar eigen bedrijf opgebouwd via contentmarketing. Op haar blog deelt ze hoe ze dat heeft gedaan en waarop je moet letten om de juiste mensen aan te trekken voor je producten of diensten. Een blog met veel praktische tips.

FrankWatching

Op deze Nederlandstalige blog vind je blogartikelen over digitale marketing, communicatie en branding, content en contentmarketing, sociale media, seo, advertising, e-commerce, analytics, conversie, ux & design, digital business, tech, en carrière & HR. De artikelen zijn geschreven door ruim 600 specialisten met elk hun eigen achtergrond. Ze delen kennis en inspiratie via artikelen over trends, ontwikkelingen, tools en cases. Dit Nederlandse platform heeft 450.000 volgers.

SysPlatform
Het blogartikel dat je nu leest draait op het platform van Sys. Sys is een Nederlandse aanbieder van websitesoftware voor coaches en opleidingsinstituten om meer resultaat uit je website te halen. Zo bieden ze onder andere gratis websitescans aan.
Maarten Ligthart en Vanessa Carreiro bloggen over alles wat te maken heeft met websites, automatiseren en websitemarketing.

 

START MET DE BLOGTRAINING

Alles wat je moet weten over bloggen in één online training

Als copywriter heb ik al vele tientallen ondernemers geholpen aan nieuwe klanten door zakelijk te bloggen.
Mijn beste adviezen, voorbeelden en stappen deel ik in deze online blogcursus. Speciaal voor ondernemers, coaches en trainers die willen bloggen om meer volgers en klanten te krijgen.

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • blogtechnieken
  • leren bloggen
  • marketing
  • Overig
033021 BPS SYS _23632
Waarom ik geen gratis advies meer geef

Misschien vind je me een koele tante. Of zelfs iemand die het hoog in haar bol heeft gekregen. Dat mag. Ik blijf bij mijn besluit. Ik geef geen gratis advies op maat meer. En dat is het beste dat ik kan doen. Niet alleen voor …

033021 BPS SYS _22225
Hoe blog je als de beste?

Veel ondernemers hebben een zetje nodig om hun eerste blog te maken. Elke uitvlucht is goed om bloggen nog even uit te stellen. Maar wat als ik je nu een stappenplan gaf om eraan te beginnen?

033021 BPS SYS _23235
Geen tijd om te bloggen? Het kan ook als je maar vijf minuutjes hebt

“Geen tijd” is de meest aangehaalde reden van ondernemers om niet te bloggen. In dit blogartikel ontdek je enkele slimme technieken waardoor je toch blogartikels kan schrijven zelfs al heb je het druk of zijn er veel andere to do’s

bloginstructies
Is bloggen iets voor jou?

Een vraag die ik als copywriter dikwijls krijg is: “Is bloggen wel iets voor mij?” Meestal krijg ik die vraag van ondernemers die wel geloven in bloggen maar twijfelen of het wel iets is voor hen, of het iets kan bijdragen aan hun business en …

IMG_5121
Nee, met een blog kun je geen levens veranderen

Bloggen is een goede manier om van je te laten horen. Je kunt er mensen mee motiveren, inspireren, enthousiast maken maar het leven van mensen veranderen: neen, dat lukt niet. Trouwens met geen enkele vorm van marketing. Is bloggen dan geen goed idee? Toch wel. …

foto met Catherine en Ludo
“Ik wil de concurrentie niet wijzer maken met mijn blog”

Een van de bezwaren tegen bloggen is de angst dat anderen weglopen met je informatie. Of dat je, door je beste kennis en inzichten te delen, mensen helpt die vervolgens naar je concurrent gaan. Klopt dat? En kan je bloggen op een manier dat mensen …

bloggen
Hoe schrijf je blogs die mensen graag lezen?

Als het gaat om bloggen en bedenken welke blogartikels werken voor jou, dan is het belangrijk om te weten wat je lezers willen en hoe je hen nieuwsgierig maakt naar je content. In dit artikel verklap ik je 3 strategieën om meer nieuwsgierige en geïnteresseerde …

kubus
3 dingen waarmee je direct je blogs aantrekkelijker maakt voor je ideale klant

Het verschil tussen amateurbloggers en professionele bloggers is dat de pro’s aantrekkelijk schrijven. Ze weten hun artikel zo op te stellen dat lezers erin meegezogen worden van titel tot het laatste punt. Als jij rekening houdt met de drie aandachtspunten in dit artikel, dan wordt …

IMG_3538
Hoe schrijf je een blogartikel dat laat zien waar je voor staat zonder dat je verkoperig over komt

Met een blog wil je je lezers laten weten wat je doet en waarom ze bij jou aan het juiste adres zijn om hun probleem, irritatie of ergernis op te lossen. Maar lezers en volgers zijn kritisch. Ze geloven niet zomaar alles wat je zegt. …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Schrijfcoach draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches