Zo maak je je goede voornemen om zakelijk te bloggen wél waar - Katleen Van Landschoot

Zo maak je je goede voornemen om zakelijk te bloggen wél waar

Het begin van het nieuwe jaar is dé periode van nieuwe kansen en mogelijkheden. Niet alleen privé kun je goede voornemens maken maar ook voor je business. Nu is het perfecte moment om een frisse wind te laten waaien en te doen wat al lang op je to do-lijstje staat. Zakelijk bloggen bijvoorbeeld.


Zakelijk bloggen als goed voornemen voor 2023


Als je echt wilt dat 2023 JOUW jaar wordt, dan is een goed voornemen een mooi begin. Alleen is voornemens en doelen hebben én ze ook uitvoeren meestal een ander verhaal. Want weten wat je wilt… is niet voldoende. Je hebt een plan nodig dat bij je past zodat je volhoudt. Anders sta je op 31 december 2023 nog altijd even ver…

Zeker als het gaat om je business wil je dat niet. Want misschien heb jij je als doel gesteld om zichtbaarder te worden in het nieuwe jaar. Of heb je plannen voor een nieuw project, een nagelnieuw product of wil je een extra dienst aanbieden aan je bestaande klanten. Of misschien wil je nieuwe klanten aantrekken.

Dat zijn mooie doelen. En er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat je die doelen behaalt en dat je zaak, winkel of business groeit. Maar je bent ook realistisch. Het blijven uitdagende tijden en dan wil je je tijd, energie en middelen zo efficiënt mogelijk inzetten. Dat is slim.

Daarom is het goed om te kijken naar wat je nu al hebt. Wellicht heb je al een website waarop je mensen vertelt wie je bent en wat je doet. Misschien is je website op dit moment nog niet zo ideaal als je zou willen, maar mensen kunnen je online vinden. Dat is goed.

Je leest dit artikel wellicht omdat je bezig bent met je marketing. Ook dat is goed.

Door je in 2023 toe te leggen op bloggen zal je nog beter connectie kunnen maken met de mensen die voor jouw business belangrijk zijn en je website naar een hoger niveau tillen. Je zal meer resultaat halen met wat je nu al hebt en doet.

Wat is zakelijk bloggen precies?

– bloggen is een creatieve manier om aan marketing te doen op een manier die bij je past
– via je blogs bouw je een relatie op met je publiek en vind je aansluiting met je community
– Bloggen is een bewezen systeem om kennis over te dragen en mensen stap voor stap mee te nemen in jouw vakgebied of jouw project
– Een methode waarmee je jezelf positioneert als een partner naar wie mensen luisteren en van wie ze meer willen weten
– Een strategische manier van werken om je websitedoelen te bereiken en om te verkopen zonder te verkopen.

Waarom bloggen ondernemers?  

Simpel. Omdat bloggen drie grote problemen oplost waar veel ondernemers, zelfstandigen en freelancers mee kampen.

Probleem 1: Het vraagt veel tijd en energie om nieuwe klanten aan te trekken

Dat is een probleem als je nieuwe klanten wilt om je zaak of onderneming te laten groeien

Probleem 2: De website levert weinig of geen aanvragen op

Bij veel zaakvoerders van een kleine onderneming is hun website vooral een visitekaartje. Een mooi visitekaartje weliswaar, maar de website levert geen resultaat op. Als dat zo is moet je wel netwerken of extra zichtbaar zijn op sociale media om ervoor te zorgen dat potentiële klanten je vinden.

Probleem 3: Het overweldigend aantal mogelijkheden om aan marketing te doen

Als we alleen nog maar denken aan sociale media, dan zijn er heel veel kanalen waarop je aanwezig kunt zijn: LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest, YouTube…  Misschien krijg je er stress van om uit te zoeken hoe al die kanalen precies werken en welk soort berichten of video’s je er dan wel moet op plaatsen.

Zakelijk bloggen op je website lost die drie problemen op

Blogartikels toevoegen aan je website is een slimme zet want:

Je maakt één keer een strategisch blogartikel en dat blijft altijd vindbaar en voor je werken

Bovendien maak je door te bloggen je website zichtbaar bij Google. Google beloont je website als je regelmatig nieuwe content toevoegt. En ook je ideale klant is blij als je hem helpt met de juiste content in je blogs.

En ten derde: je hoeft niet meer per sé elke dag overal tegelijk aanwezig te zijn op sociale media. Je hoeft je niet meer iedere keer af te vragen: “Waarover zal ik nu eens iets posten?”

Je kan wel nog van je horen via sociale media als je dat wilt, maar door je te focussen op blogs voor je website kun je je nieuwe connecties met een gerust hart naar je website doorverwijzen.

Wat heb je nodig om zakelijk te bloggen?

Als je goede zakelijke blogs wilt schrijven, dan heb je nieuwe gewoontes nodig zodat je 2023 sterk kunt starten.

Want je weet hoe dat gaat met goede voornemens.

Denk bijvoorbeeld aan een voornemen dat heel veel mensen hebben: “Meer bewegen”. Als je de eerste week van januari naar een fitnesscentrum gaat, dan zul je daar heel veel enthousiaste mensen zien. Ze hebben zich voorgenomen om van hun buikje af te geraken, om te werken aan hun conditie, om gezond te leven.
Maar als je in de eerste week van februari binnenkijkt in datzelfde fitnesscentrum, dan zul je al heel wat minder volk zien.

Dat komt omdat heel veel mensen graag iets nieuws beginnen. Ze starten vol goede moed, maar ze geven ook snel op. Ze maken het niet af.

Maar er zijn altijd mensen die er wél voor gaan.

Zij pakken het goed aan. Ze hebben haalbare doelen en een strategie die bij hen past. Ze kijken hoe mensen die succesvol zijn het aanpakken en laten zich door hen inspireren. Het zijn die mensen die de vruchten plukken van hun inspanningen.

Als jij ook zo’n doener bent en echt resultaat wilt met bloggen, dan weet je dat je niet langer mag uitstellen en wil je dat het snel vooruit gaat.

Wil je graag ontdekken of bloggen ook voor jou interessant is?

Misschien heb je nog vragen.
Misschien weet je niet waarover je het zou kunnen hebben in je blogs.
Misschien twijfel je of het niet heel tijdsintensief is, dat zakelijk bloggen.
Misschien ben je er ooit al eens mee begonnen maar ben je het op de een of andere manier gestopt.

Je bent niet de enige.

Daarom organiseer ik in januari gratis blogwebinars. Daarin ga ik dieper in op de kracht van bloggen en geef ik voorbeelden van hoe andere ondernemers zakelijk bloggen hebben aangepakt en wat het hen heeft opgeleverd. Bovendien geef ik je tips om onderwerpen te vinden. Als je erbij bent, dan krijg je mijn checklist met 21 blogideeën die ik normaal alleen deel met mijn klanten.
En omdat ik in januari jarig ben, verloot ik ook exemplaren van mijn miniboek ‘Bloginspiratie’ onder de aanwezigen.

✅ Vat de koe bij de horens en maak je goede blogvoornemen voor 2023 waar. Meld je aan voor het gratis webinar via https://blogtraining.deschrijfcoach.be
MAAK JE EIGEN BLOGS EN BERICHTEN MAGNETISCH

Ontdek 25 powerwoorden + voorbeelden in deze masterclass

Als copywriter heb ik al honderden ondernemers geholpen aan nieuwe klanten door  artikels voor en over hen te schrijven. Daarbij heb ik ontdekt dat er 5 stappen en 25 woorden zijn die cruciaal zijn om de aandacht krijgen – vooral als je wilt bloggen voor je business. 
Mijn beste adviezen, bewezen aanpak en praktische voorbeelden deel ik in deze praktische masterclass. Speciaal voor ondernemers, coaches en trainers zoals jij.

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • blogtechnieken
  • copywriting
  • leren bloggen
  • marketing
  • Overig
  • sociale media
komkommertijd
5 veel voorkomende problemen van ondernemers in de zomer (en hoe je daar een mouw aan past)

Spoiler alert: met content los je problemen op van je klanten. In dit blogartikel bekijken we 5 problemen waarmee veel ondernemers te maken hebben tijdens de zomer en met welk soort content je dat oplost. Nee, ik beloof je geen geheime methode die je zakken …

elleboogje met Maarten en Vanessa
“Ja, maar mijn business is anders…”

Vorige week was ik op een event over online marketing. En zoals dat gaat op events: je komt daar mensen tegen die je nog nooit eerder hebt gezien. Je weet niet wie ze zijn en wat ze doen tot op het moment dat je met …

websitescan
Krijg je niet genoeg klanten via je website? Doe de websitescan

De beste plaats om je blogs te publiceren? Je website. Maar misschien ben je niet zo tevreden over je huidige website. Misschien wil je jouw website wel volledig omgooien omdat er nu weinig tot niets uitkomt en stel je daarom bloggen uit. Dan heb ik …

workshop 29-8-17 (81)
Wat als je bloggen lastig vindt?

Laten we het niet moeilijker maken dan het is: bloggen is een chic woord voor artikels schrijven. Die artikels plaats je op je website. Zakelijk bloggen is gestructureerde en verhelderende artikels schrijven over en voor je business. Als je nu denkt: “Bah, opstellen schrijven dus”, …

Geld verdienen met marketing
Het alternatief voor inspelen op speciale marketingdagen

Black Friday, sinterklaas, kerst, oud en nieuw… 🥂 Weet jij wat ze gemeen hebben? Wel, het zijn aanleidingen voor mensen om geld uit te geven. En voor bedrijven om keihard hun aanbiedingen te promoten. 🛒 Maar wat als je niet houdt van opdringerige marketing maar …

online blogtraining
Bloggen is misschien wel een verspilling van je tijd en energie

Stel je voor: een journalist belt je op. In je favoriete krant is een volledige pagina vrijgekomen in de editie van morgen. Als je wil komt op die pagina een stuk over jouw bedrijf of project. Helemaal gratis. Wat zou je doen? Zou je zeggen: …

webinar over bloggen
Hoe zit het met je voornemen om te bloggen?

Stond ‘bloggen’ op je to do-lijst voor 2022? Is het er al van gekomen? Of ben je aan het twijfelen geslagen? Je bent niet de enige. Veel ondernemers vragen zich af of bloggen wel de moeite waard is. Of ze niet beter hun energie kunnen …

enthousiaste bloggende ondernemers
Waarom blogt de ene wél en de andere niet na een training?

Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst mijn training Bloggen Als De Beste gaf focuste ik vooral op de tips en de praktische kant van het bloggen. Want het is belangrijk dat je weet hoe je moet bloggen. Dus ik gaf templates voor goede …

klanten helpen
“Zitten ‘ze’ eigenlijk wel op mij te wachten?”

Het is een veelgestelde vraag van ondernemende mensen die overwegen om te bloggen: “Zit er wel iemand op mij te wachten?” Of, de variant daarvan: “Wie ben ik nu om blogartikels te schrijven? Ik ben toch helemaal niet zo speciaal? Zal bloggen wel werken voor …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Katleen Van Landschoot draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders